2020-09-29 45 views
西環越泥越多FUSION野, 亦有好多好CHILL既餐廳酒吧, 近來仲問左間新派素食, 餐廳燈光柔和, 裝潢簡單有舒適感, 而且彌漫住一種寧靜感覺。粟米菠菜脆芋片闊條麵除左有大塊既脆芋片, 仲有D碎碎既脆芋片係闊條麵上, 為整個麵增添口感。 麵質軟硬適中, 醬汁已沾滿整條麵, 粟米味十分突出。紅咖哩魚黑糯米飯新派素食一向賣相精緻, 依度既都唔例外, 將咖哩打成泡沫, 細緻幼滑, 少少既泡沫卻帶有濃香既咖哩味, 非常有趣! 黑糯米黏口煙韌有糯香, 素倉魚塊同大豆製成, 賣相似足真既魚, 表面加左一層薄薄既紫菜仿魚皮, 帶有微脆表面內裡彈牙, 雖然口感唔似魚, 但味道依然可口。 荔枝青檸梳打    荔枝香甜加上青檸既清新, 好FRESH。 士多啤梨荔枝茶甜度接近零, 反而飲到茶味既清香, 帶淡淡既果香。

粟米菠菜脆芋片闊條麵

紅咖哩魚黑糯米飯

荔枝青檸梳打
 荔枝香甜加上青檸既清新, 好FRESH。

士多啤梨荔枝茶
甜度接近零, 反而飲到茶味既清香, 帶淡淡既果香。