2023-08-08
✨ 榴槤($88)賣相整成切開咗嘅榴槤真係好Cute 😆,綿密嘅榴槤蓉同Cream,切開中間除咗蛋糕仲加咗麻糬,麻糬煙韌度做得岩岩好 🫶🏼,整個蛋糕榴槤味超濃,呢一款仲有大嘅Sharing Size可以選擇。✨ 泰式奶茶($68)杯蓋係裝飾唔食得,飲管係朱古力而冰係啫喱仿製而成,中間部份係濃郁嘅泰奶味Mousse,呢一款就比較甜少少,不過泰奶控應該會好鍾意,呢一款同樣有大嘅Sharing Size可以選擇。✨ 冬蔭功($78)面層嘅朱古力仿蝦真係勁Cute,仲有像真到用餅乾做埋筷子 🤭。未食之前好好奇冬陰功嘅味道變咗蛋糕會唔會好奇怪但食落又唔會 😂,薑味都幾突出。✨ 斑蘭軟麵包($28)咬開中間充滿斑蘭Cream~Cream比較清香唔會太甜。✨ 斑蘭忌廉泡芙($30)同上一款差唔多,不過由麵包變咗泡芙,泡芙咬落脆脆地,口感我都幾鍾意,Cream部份同上。·本身已經有三間泰菜店嘅Asok Thai最近開設埋蛋糕店,精緻嘅蛋糕外貌真係十分吸睛 🤭,口味上都非常貼近返唔同嘅泰國菜式真係幾有創意,另外店內仲有飲品例如泰奶賣,不過我當日比較早去就未有貨所以冇買到 😳。整體嚟講都幾鍾意 🫶🏼,順帶
✨ 泰式奶茶($68)
✨ 冬蔭功($78)
✨ 斑蘭軟麵包($28)
咬開中間充滿斑蘭Cream~Cream比較清香唔會太甜。
✨ 斑蘭忌廉泡芙($30)
本身已經有三間泰菜店嘅Asok Thai最近開設埋蛋糕店,精緻嘅蛋糕外貌真係十分吸睛 🤭,口味上都非常貼近返唔同嘅泰國菜式真係幾有創意,另外店內仲有飲品例如泰奶賣,不過我當日比較早去就未有貨所以冇買到 😳。整體嚟講都幾鍾意 🫶🏼,順帶一提,除咗中環店之外,仲有一間分店喺尖沙咀~
🧾 免加一服務費
💰 $292
❤️ Follow @852foodietraveller ✨