2020-12-24 738 views
屋企做冬,放工時去左Italian Tomato 買幾件蛋糕做飯後甜品。每件都好似好吸引,最後我揀左特濃朱古力芝士撻,檸檬芝士撻和法國海鹽焦糖純米蛋糕,三件蛋糕可以和家人一齊分享,每人都試到唔同口味。檸檬芝士撻一直都係我家的最愛,清香的檸檬忌廉配以美國忌廉芝士餅,酸酸的味道,口感十分清新,再加上自家秘製杏仁撻底,十分好味!特濃朱古力芝士撻蛋糕係以朱古力慕斯加上鬆軟朱古力海綿蛋糕,再配合法國白芝士和忌廉芝士焗製成芝士撻,多重口感,好特別。法國海鹽焦糖純米蛋糕法國海鹽焦糖忌廉配上沖繩黑糖,以日本米粉製成咖啡海綿蛋糕,味道唔錯,唔會太甜,幾好味。

特濃朱古力芝士撻

法國海鹽焦糖純米蛋糕
2020-12-21
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Last Night Supper