2018-05-12
姊妹淘飯聚,今晚又一齊試新野❤️之前黎開附近食飯,見到百樂中心成棟都係餐廳,今次就係OP search下,揾到呢間西餐廳。早放工的鳥兒有蟲吃,我地比較早去到餐廳,環境靜靜地,加上裝修得好有情調,可以舒舒服服咁傾下計。來一個黑松露主題之夜🍴Starter揀左黑松露蟹肉煙燻三文魚卷~綿綿的三文魚包著啖啖濃郁鮮味的蟹腳肉,配埋沾有意大利醋的沙律菜,成個配搭好正。肉和菜的比例適中~對於Risotto控的我,來到一個新餐廳,當然要試下Risotto啦!一於試下黑松露蟹肉意大利燉飯☺️原先以為只係得蟹肉配意大利飯啦,點知一上枱發現個意大利配有好多菇架🍄食落啖啖菇同蟹肉~~個人黎講鍾意較硬身嘅飯,但朋友就鍾意較為軟綿綿嘅飯身。今次個飯就岩哂朋友仔口味啦!之後個燒銀鱈魚芥末籽乳酪醬汁,一定要俾5個Like滿分呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻魚肉好嫩滑、剛剛熟,魚皮煎到脆卜卜,配上非常醒胃的乳酪汁,完全將魚的鮮味提升到淋漓盡致。2個人其實已經食飽架啦~但你知啦,女仔有2個胃架ma,而家就開動另一個胃食甜品😋一人揀左一件cake🤣芒果千層蛋糕🍰&雲尼拿千層蛋糕~芒果味有唔少果肉,甜而不膩!雲尼拿味十分香滑😍餐廳雖然身處
來一個黑松露主題之夜🍴
Starter揀左黑松露蟹肉煙燻三文魚卷~
餐廳雖然身處繁華的銅鑼灣,但座立次繁忙的後街,讓都市人可以在這裡放鬆數小時,專心享受西餐!情侶拍拖、姐妹談心,一定唔可以錯過呀!