2024-11-04 394 views
今日老細請食飯,帶我哋見識素食都可以好fusion,Yau Veggie Diner以多國融匯素食菜餚,注入藝術烹調文化,藉著素食文化及文藝創作傳遞理念。擺盤精美見心思,整體味道好唔錯!記得去食要預約先,否則好多招牌菜就食唔到🫶🏻🌟*頭盤*香煎鵝肝配黑醋無花果鵝肝凍配玫瑰䠵枝果醬茄子魚子醬頭盤的香煎鵝肝配黑醋無花果,口感滑順,搭配甜酸的無花果,味道不錯。鵝肝凍搭配玫瑰䠵枝果醬,清新又有層次感,好食🫶🏻*主菜*威靈頓牛柳🌟必試!普羅旺斯燉菜白醬小牛肉帕門蒂爾餡批威靈頓牛柳的外皮酥脆,內裡的牛肉多汁,令人難以抗拒,真係有肉味咁👍🏻*純素甜品*千層酥甜品唔會太甜,好正。以素食來講,Yau Veggie Diner真係好多創意菜式,岩晒茹素的朋友,絕對值得一試!

記得去食要預約先,否則好多招牌菜就食唔到🫶🏻

🌟*頭盤*
香煎鵝肝配黑醋無花果
鵝肝凍配玫瑰䠵枝果醬
茄子魚子醬

*主菜*
威靈頓牛柳🌟必試!
普羅旺斯燉菜
白醬小牛肉
帕門蒂爾餡批

*純素甜品*
千層酥

甜品唔會太甜,好正。

• 威靈頓牛扒