2019-03-22 108 views
兩個禮拜前已經book咗呢間樂園樓上café幫同事慶祝生日,於是今日嚟享受一下😄呢間café係2樓, 位置都好方便,出地鐵站行咗幾分鐘就到喇坐低已經見到有餐具同糖果放咗喺枱面, 食住粒糖望下周圍嘅環境, 發現原來呢間cafe嘅佈置都幾花心思🌟牆上貼咗一幅花海🌸有大量嘅boardgame可以選擇,食完飯肯定要有一場腥風血雨嘅戰爭😆呢間舖有兩隻貓店長, 一隻叫多多一隻叫寶寶唔知邊個嘈醒咗佢呢🤣🤣佢真係好肥好得意😾 個樣蠢得嚟又好可愛食食下嘢你就會見到佢喺度巡鋪, 視察下民情🌌廚師發板 $188/1個人🌌(牛油檸檬汁煎帶子刺身 + 香煎加拿大特大號虎蝦 + 黑魚子鵝肝多士 + 烈酒煮布冧 + 鹽水煮榮螺 + 蒜片配香煎安格斯牛柳 + 蟹棒 + 和風雜菜沙律 + 戀之花煙三文魚)店員上菜嘅時候會好耐心咁講解食用嘅方法同先後次序, 而且仲會主動幫你影幅合照留住回憶,呢個擺盤都好精美架, 盤上面有好多精美嘅花作陪襯, 成個主菜盤好花心思呈現眼前👏望住咁靚嘅擺盤加上乾冰發出嚟嘅仙氣煙霧, 真係唔捨得食, 不過肚餓冇辦法啦😅首先襯熱食咗安格斯牛柳粒,牛味濃再加上蒜片簡直一流, 而鵝肝多士好脆,仲有好重

牆上貼咗一幅花海🌸

呢間舖有兩隻貓店長, 一隻叫多多一隻叫寶寶
唔知邊個嘈醒咗佢呢🤣🤣
佢真係好肥好得意😾 個樣蠢得嚟又好可愛
食食下嘢你就會見到佢喺度巡鋪, 視察下民情
廚師發板

🌌廚師發板 $188/1個人🌌
廚師發板 共9款

首先襯熱食咗安格斯牛柳粒,牛味濃再加上蒜片簡直一流, 而鵝肝多士好脆,仲有好重鵝肝香味, 虎蝦同帶子啖啖肉, 而煙三文魚嘅煙燻味唔錯, 蟹棒同榮螺都正常發揮, 最後食埋個烈酒布冧清一清口腔, 預備享受下一道美食 👍
日式胡麻烤雞沙律

🏝日式胡麻烤雞沙律 $78🏝
份量都好多, 雞扒足一大塊, 蕃茄仔鮮甜, 好開胃嘅前菜
芝士焗有幾大傘菇

🏖 芝士焗有幾大傘菇 $78🏖
原先以為傘菇會好乾,大傘菇一切開就已經流曬啲肉汁出嚟, 加上啖啖嘅芝士,食落非常滋味
芝士煙肉忌廉藍青口

🏞 煙肉芝士忌廉藍青口 $78🏞
青口至少有十隻, 而且底部鋪滿薯蓉, 然後有少少辣椒絲作陪襯,食落味道滿意
香草牛油焗帆立貝 (3隻)

🏔 香草牛油焗帆立貝三隻 $88🏔
燒出嚟熱辣辣,香草同牛油味都好突出, 令到大大粒嘅帆立貝更加好味
紫醉金迷(左)+健康無價(右)

♨️ 健康無價 *左*( 木瓜+檸檬+柑桔+黑加侖子)♨️ 紫醉金迷*右*( 火龍果+菠蘿+雪梨+檸檬)♨️ $68
兩杯都係手工嘅水果茶, 只要嗌廚師發板、小食或者主菜就可以半價優惠飲呢到嘅任何飲品, 味道清新得嚟又靚,唔同嘅水果植物放哂係杯飲品入面,好特別

食飽飽, 侍應好快就過嚟幫我哋收拾好,
等我哋可以大戰一番🤣 The King of UNO
歡迎挑戰

小插曲: 喺我哋大戰緊嘅時候無啦啦全場熄曬燈, 我哋以為停電, 原來唔係, 係因為隔離而有人生日,店員拎住個怪獸雪糕上面插住發光嘅生日牌慢慢行出黎, 然後全場一齊為佢唱生日歌,氣氛相當之好,之後店員仲影左張即影即有相送比佢地

整體而言, 呢間樓上cafe嘅食物質素相比起同業真係高一班,而且價錢都算抵, 又有boardgame玩,又可以服侍下貓店主做下奴才,仲要唔限時間,真係好抵玩,絕對係樂園
廚師發板
廚師發板 共9款
日式胡麻烤雞沙律
芝士焗有幾大傘菇
芝士煙肉忌廉藍青口
香草牛油焗帆立貝 (3隻)
紫醉金迷(左)+健康無價(右)
  • 廚師發板齊9款
  • 88
  • 78
  • 香草牛油焗帆立貝(3隻)
  • 廚師發板共9款