每次去東京都一定會去日本橋食金子半之助, 佢有一間唔係用天丼既形式, 而係每炸起一件就會上個一件俾你, 等你食到最新鮮嘅天婦羅🤤之後係你面前佢有三個小菜係俾你任食既, 好正, 每次我都食唔停, 尤其是係佢自家製既魷魚....講返香港呢間先, 當我知道佢開既時候係超級開心, 因為唔係成日去到日本, 如果喺香港都可以食到既咁就真係好幸福🤗我叫左個最貴既江戶前天丼豪一豪佢 (其實係因為我有張第2碗半價既coupon), 佢有穴子, 蝦, 魷魚等等...味道唔錯, 粉漿夠薄, 無油溢味, 同埋好大份, 食到一大半已經覺得好飽好溜😅雖然同日本嗰間係冇得比, 但係冇得食嘅時候過嚟止下癮都唔錯😛

江戶前天丼
2020-10-15