2019-05-28 198 views
唔知係我要求高咗,定期望太大,之前嚟食每次都好好食,呢排有排無嚟,好似無之前咁高質,都好食嘅,但就無之前我心中食泰菜 No 1 首選嘅感覺了。今次啲嘢顯然比之前食失色咗,不過今次又真係叫咗啲同以往唔同嘅嘢食。個椰青沙冰好飲嘅,食到有椰肉嘅,但冰份量有啲多,有時飲飲吓會畀冰cover 咗個椰青味。冬陰公係配合返香港人口味,香料無咁重,同埋唔辣,嗚,有啲失望,想飲返辣嗰個version, 雖然呢個係好飲,但正宗會再好飲10倍。牛油雞翼係令人失望嘅dishes 之一,啲蒜粒腍哂唔脆,食落痴牙,雞翼又係整得唔夠脆,味道ok, 但質感有啲令人失望。海南雞係失望位 2, 比起之前,今次隻雞無咁好食,有啲乾,唔夠肥美,太瘦,又唔夠油,仲有啲血,半份嚟講份量都有啲少。再失望啲係,叫嗰陣有叫埋油飯,但上雞嘅時候先話無哂油飯,嗚,無油飯送嘅海南雞,又點食到海南雞飯嘅滋味呢,但上咗就廢事咁核突叫人拎走啦。個蝦醬炒飯係唯一一樣驚喜嘅菜,好重蝦醬味,但又唔會過鹹,啲料撈埋一齊,口感/味道都變得複雜同好食咗,最正係佢個臘腸味都岀得啱啱好,唔會搶哂蝦醬嘅味,加埋個肉鬆都係新鮮嘅肉鬆,唔會話口感好硬,撈匀哂個飯又啱啱

個蝦醬炒飯係唯一一樣驚喜嘅菜,好重蝦醬味,但又唔會過鹹,啲料撈埋一齊,口感/味道都變得複雜同好食咗,最正係佢個臘腸味都岀得啱啱好,唔會搶哂蝦醬嘅味,加埋個肉鬆都係新鮮嘅肉鬆,唔會話口感好硬,撈匀哂個飯又啱啱好,呢個飯高質。