2010-07-13 15 views
是晚一位友人請我食生日飯, 我地選了k11的”銀座梅林”。友人未食過, 而我就淨係外賣過豬扒三文治。8:00pm去到, 唔洗等位, 入面大約都係3-4枱食客。我地叫咗2個set share食 (set 有主菜、麵豉湯、漬物、而椰菜及白飯就無限refill):吉列(黑豚)豬柳定食:覺得豬柳會好食過豬扒, 所以叫呢set。果然好味, 豬柳好juicy。可惜呢度唔似tonkichi咁, 呢度無得自己磨芝麻。所以淨係可以配豬扒汁, 而無咗d芝麻香。吉列帶子定食: 個帶子ok, 係由熟帶子炸成的。我記得Tonkichi好似係由生帶子炸的, 口感完全唔同, 生好似好好多。個白飯ok, 我地都係一碗止。椰菜 配上 芝麻沙律汁 超好味, refill咗一次。麵豉湯唔太濃, 有d肉, 都ok。漬物我就無咩興趣。我地由8:00pm坐到10:00pm, 一直都唔多”新食客”, 唔通已經唔興食炸豬?!?!service好好, 環境都不錯。

2010-07-12
Celebration