好耐無去行將軍澳的新都城商場, 放工約了同事去行街食飯。地點選了。餐廳位置直情係港鐵站上蓋, 寶林站一出行1-2分鐘就到, 落雨都唔怕。餐廳裝修好有夢幻感覺, 每一處也可以拍照打卡。餐牌色彩豐富, 多圖片, 價錢又不貴, 尤係時特飲, 價錢多數$30以上, 最貴的熱帶水果茶也只是$42, 價錢十分親民。我地點了以下食物 :-         香草忌廉汁大蝦義大利麵  $83-         黑松露蜆肉蘑菇忌廉義大利麵 $86-         棉花糖朱古力 $35-         美綠恐龍 (半價優惠) $18-         紫薯雪糕窩夫 $88飲品先上~ 棉花糖朱古力好吸引, 最初以為只有2-3粒棉花糖, 點知係整杯朱古力表面也充滿粒粒棉花糖, 而整個玻璃杯邊亦沾朱古力醬, 視覺享受一流。細心的附上小匙給你盛棉花糖。朱古力味道不太甜, 不錯呀 !美綠恐龍第二杯係半價, 咁抵當然要叫啦 ! 雖然叫美綠恐龍, 其實無恐龍呀 ! 係用美綠沖出黎的, 表面亦有一層美綠粉末…..天氣咁熱, 飲杯凍野確實好涼。香草忌廉汁大蝦義大利麵有4隻鮮蝦, 好入味。意粉和忌廉汁份量很多, 淡淡充滿醬
[咖啡灣]

-         美綠恐龍 (半價優惠) $18
-         紫薯雪糕窩夫 $88

飲品先上~

香草忌廉汁大蝦義大利麵
有4隻鮮蝦, 好入味。意粉和忌廉汁份量很多, 淡淡充滿醬汁, 十分濃郁。

黑松露蜆肉蘑菇忌廉義大利麵
蜆肉唔係用急凍食品, 而是用上新鮮的。雖然不是每粒很大隻, 已用上新鮮的蜆, 已經加分啦 ! 黑松露香味很多, 完全唔覺得膩。大讚 !

紫薯雪糕窩夫
當然少不了叫甜品, 今次揀左紫薯雪糕窩夫。上枱好養眼呀 ! 總共有4個心心窩夫, 每個心心窩夫也有半粒紫薯入面。仲有紫薯雪糕, 簡直紫薯大發。窩夫即制所以熱辣辣, 真係好正。沾埋雪糕更加一流。仲有士多啤梨, 棉花糖, 脆脆片, 星星糖做配襯。相機食先當然是正常吧 !
紫薯雪糕窩夫

每人都係$172蚊, 真係抵食, 有主菜, 有甜品, 有飲品, 有環境。加上商場又多地方行, 下次黎新都城行街, 必定再食呢 !
$172 (Dinner)