2023-03-22 148 views
其實我成日幫襯栢檔極品海南雞飯,不過主要都係買外賣嘅海南雞,今日收工約咗老公喺淘大睇電器,就索性喺呢度食埋晚飯先返屋企。我哋呢啲懶人最鍾意就係叫套餐,呢度嘅二人套餐相當豐富,基本上夠三個人食,都只係$220,絕對超值。午餐當然要有佢哋嘅招牌菜極品海南雞,半隻嘅份量都幾多,老公鍾意食雞胸,我就鍾意食雞髀,永冇嗌交,老公話佢嘅雞胸都已經好似雞髀咁滑,如果雞髀就真係滑上加滑。而佢都會跟三款醬料,包括有黑豉油、薑蔥同辣汁,味道夠晒正宗,就算叫外賣佢都會有齊3款醬汁提供,所以我哋平時咁鍾意外賣佢嘅海南雞。食海南雞就當然要配返個雞油香飯,香得嚟又唔覺得油膩,仲要大大碗,兩碗真係夠晒三個人食。 套餐仲有另一款主食,三選一夠晒自由度,我哋就揀咗豬頸肉,燒得外皮香脆,斜切令豬頸肉大大塊,口感就更加一流。小食都係有得揀,我哋就揀咗香麻辣鳳爪,佢嘅辣度適中,每隻都爽口彈牙,而且佢嘅軟骨全部都食得,真正連骨都吞埋。套餐都不忘營養均衡,白灼健康翠綠時菜令新鮮嘅生菜保持翠綠,仲保持住生菜嘅清甜味。皇牌無味精靚湯係真材實料冇味精,入面仲有幾件紅蘿蔔,食埋就更加清潤。唔揀中湯亦都可以揀飲品,怡寶白咖啡同一般嘅港式咖啡
二人套餐
極品海南雞
雞油香飯
豬頸肉
香麻辣鳳爪
健康翠綠時菜
皇牌無味精靚湯
唔揀中湯亦都可以揀飲品,怡寶白咖啡同一般嘅港式咖啡唔同,特別充滿奶香,又唔會太甜。
怡寶白咖啡
最後仲有甜品,以迷你雪米糍作一個完美嘅句號。
雪米糍
Type of Meal