2023-05-18
lunch time 搵食唔知食咩好 經過地鐵站見近近地又想食泰式野就試下喜出望外 舖仔細細 估唔到求其叫左幾樣野食都唔錯~✨香蕉煎餅🍌宜家唔使去泰國都有得食啦 個皮小小厚身但煎得好脆 中間均勻地夾左D香蕉蓉 上面淋左牛油🧈 煉奶 同朱古力醬🍫 每一個份量都岩岩好唔會過多 幾balence 行過想食當掃街都不錯🥄 ~✨泰式無骨海南雞🐥超級滑嫩 去晒骨🦴 啖啖肉好正 中間仲要做到有層啫喱 整得比起好多大舖更好食平時唔食皮嘅我都忍唔住食左幾啖 加埋佢嘅泰式辣酸、辣、香帶點薑蔥香味夾埋雞肉雞皮嘅油脂 一流👍🏻✨海南雞撈麵 $35以一個lunch黎講都幾抵 雞絲份量足夠搭晒成個麵食 仲配左D青瓜絲🥒同炸洋蔥碎🧅 好香口 麵質好彈牙 冰冰涼涼夏天食一流 叫左小小辣但對我黎講都有D偏辣 大家要注意啦✨芒果糯米飯🥭糯米飯香甜軟糯 再配埋椰奶 做飯後甜品15:15🕞下午茶一流芒果🥭係我最中意嘅清甜level 朋友係糖份王就中意再甜D 我就覺得岩岩好~以泰餐黎講CP幾高 主要外賣同即食🥡 就睇自己需要啦 地點係正油麻地地鐵站🚇B出口 係旺角行完街買番屋企就岩晒了👍🏻~
喜出望外 舖仔細細 估唔到求其叫左幾樣野食都唔錯
✨香蕉煎餅🍌