2021-09-25 475 views
同朋友講咗一段時間要食依間,咁岩個日又約咗一齊去做gym,所以愉快地決定擇日不如撞日!大約6點左右到,唔洗等位。地方都幾大,張四人檯好闊落,大家都坐得舒服。老闆係韓國人,但店員都唔係!所以就唔洗我用韓文落單🤣因為大家都已有想食嘅嘢,所以好快就決定點咩菜!有我想食嘅炒年糕,朋友想食嘅炸醬麵,짬뽕(唔知中文係咩)同大家都想食糖醋肉!最快上嘅係炸醬麵,個醬做得好好,絕對唔係方便麵做出嚟個啲怪味!味道完全係韓國味!令我食到家鄉嘅味道!짬뽕我一向都唔太鐘意,不過試咗啖又真係幾好食幾有鑊氣味!到咗炒年糕同糖醋肉,年糕好好咬又唔會好辣,仲有蛋同餃子🤣糖醋肉佢係切細條再炸,豬肉有啲硬,但個皮就唔厚又唔油幾香脆,個糖醋汁酸酸甜甜淋埋落對肉到食好開胃!每碟都非常大碟,我地三個人都盡量去清盤!(因為做完運動太餓兩個麵無影到就食咗🤣)每人只係$200內,真心抵!不過因為唔夠員工客又多,落單要等好耐,埋單又耐,叫嘢飲又耐!
大約6點左右到,唔洗等位。
因為大家都已有想食嘅嘢,所以好快就決定點咩菜!