2019-08-29
今日人在葵芳,約了飯腳食飯,好耐無見,就要見!又去試新餐廳,這間有雞煲、烤魚、火鍋任揀,而且係任食。 一定有一款可以滿足飯腳要求啦!我倆都是著重健康的人,雖然偶然會放縱一下,但這裡估不到有驚喜。當然一坐低馬上選湯底,好多款選擇,最後選了蟲草花椰子雞煲一試。原來我倆都喜歡食蟲草花有些湯底,可以選大、中、少辣,適合我這些又愛食辣,但又怕辣的人有些肉類是點心紙點菜的,我們選了安格斯肥牛、肥牛、特級豬豚肉片、羊肉,比較比較落完單就去視察下環境,自取的食物真的是很多,由熟食、到火鍋、到飲品及甜品雪糕都齊,應有盡有。愛飲番兩杯的,一定會喜歡啤酒任飲呢!而且款式很多。唔飲酒的,汽水、橙汁、豆漿同茶都有。熟食就由小食 (拍青瓜蓮藕、雞腳、春卷、薯角)、中式湯、糖水都有,真係由頭盤食到甜品椰子雞的雞脾好有雞味! 因在廚房已落雞,記住一滾起就食得,雞就會滑些!雞有雞味,真是bonus。肉類也不錯,特別介紹安格斯肥牛。而送的一人一隻蝦,都好新鮮彈牙。而要讚的係自家製餃子,的確味道不錯。而我跟飯腳都是愛食瓜瓜豆豆菜菜的人,所以輕食一些肉類就開始食菜,這裡的菜係乾淨新鮮的,菇的種類也多,仲有蓮藕、海帶、南瓜等選
好耐無見,就要見!
愛飲番兩杯的,一定會喜歡啤酒任飲呢!而且款式很多。
唔飲酒的,汽水、橙汁、豆漿同茶都有。
肉類也不錯,特別介紹安格斯肥牛。
而送的一人一隻蝦,都好新鮮彈牙。
而要讚的係自家製餃子,的確味道不錯。
而我跟飯腳都是愛食瓜瓜豆豆菜菜的人,
所以輕食一些肉類就開始食菜,這裡的菜係乾淨新鮮的,菇的種類也多,仲有蓮藕、海帶、南瓜等選擇,響鈴之類的炸腐竹都有兩款。 所以大量食新鮮菜都大滿足。
最後因爲太飽,杯裝雪糕及自家製涼粉、啫喱都無試到,但就飽到大滿足。