2021-04-24
都市人營養過剩,間中都要食得清啲,好 #比時間身體休養生息🥒 呢日特登帶 #老竇 同 #老媽子 嚟個 #素食放題,比佢哋可以多啲選擇之餘,又唔怕佢哋食得太肥膩😉每次經過附近嘅 #快餐店,都有衝動入去「日常素食」八吓係咩嚟,不過得我一支公... 悶咗啲喎👉🏻👈🏻 呢日難得兩老有興趣,就齊齊去試吓新嘢啦。餐廳以開放式設計,而 buffet bar 就擺喺室內嘅位置,食嘢嘅時候唔會被攞食物嘅食客打擾,呢個設計都幾好喎。放題時間90分鐘,大家坐定定之後就開始出去攞嘢食,以$118嘅價錢,食物嘅選擇都唔少,#冷盤、#熱盤、#水果、#糖水 都有齊🤩 如果要我比分,我會推薦大家一定要食佢哋嘅 #炒蘿蔔糕、#素魚生,#蘿蔔糕 炒得好有鑊氣,蘿蔔味好濃好足料👏🏻👏🏻 點啲 #芥辣 同 #豉油 喺素魚生上面,味道幾可亂真,我直頭以為自己食緊 #魚生 呀🤩食飽飽最後嚟一碗 #海帶綠豆沙 同滑滑嘅 #椰汁糕 做結尾,真係冇諗過食素都可以咁滿足㗎🥳🥳