2021-12-08 66 views
之前已經聽過茶茶GO,係台北薄有名氣,人人都話佢個紫菜肉鬆小方好好食😋今日係旺角食完飯,行過登打士街見到茶茶GO係旺角開左新分店,同朋友二話不說就衝左埋去買嚟食喇!當然女人真係有第二個胃架😂。。🔘紫菜肉鬆小方 | $38評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 上一次係灣仔分店想食,但因為人氣太勁所以5點就賣晒🥲今次係旺角終於俾我食到。紫菜肉鬆內𥚃係一嚿綿香鬆軟嘅戚風蛋糕,加入蛋黃醬同灑上紫菜肉鬆,甜甜哋又有鹹香味,真係冇介紹錯🤤小方本身比較濕潤,所以建議大家放入雪櫃凍食口感會更佳!。。🔘紫暮落雪葡萄 | $42評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 一杯充滿葡萄果肉嘅芝士奶蓋🤤可能葡萄果肉本身味道較濃,相比之下芝士味唔算好突出。飲品好足料!驟眼睇落果肉都佔左五分之三!雖然$42一杯,但我覺得都物超所值呀!。。🔘逮丸芋頭2號 | $45評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 逮丸芋頭系列有1、2、3號三種選擇,分別在於使用白珍珠、芋圓同埋黑糖珍珠。今次我哋選擇左2號嘅芋圓嚟試下!飲品一拎上手就嚇親🤣芋泥同芋圓加埋佔據左隻杯嘅一半!值得一讚係芋泥甜度適中,唔會一味得個甜字而遮蓋左芋頭嘅味道。兼且佢哋用左明治100%純牛奶,非常香濃

🔘紫菜肉鬆小方 | $38
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔘紫暮落雪葡萄 | $42
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

逮丸芋頭2號

🔘逮丸芋頭2號 | $45
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 逮丸芋頭系列有1、2、3號三種選擇,分別在於使用白珍珠、芋圓同埋黑糖珍珠。今次我哋選擇左2號嘅芋圓嚟試下!飲品一拎上手就嚇親🤣芋泥同芋圓加埋佔據左隻杯嘅一半!值得一讚係芋泥甜度適中,唔會一味得個甜字而遮蓋左芋頭嘅味道。兼且佢哋用左明治100%純牛奶,非常香濃好飲🤤

🔻台灣人氣茶飲店
🔻灣仔都有分店
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️

📍茶茶Go (旺角)
旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
逮丸芋頭2號