2022-08-04 100 views
今日咁好天🌤,最岩就係出去郊遊遊,近近地就去長洲玩下,無去年幾既長洲又唔同左好多啦,開左好多新食店,一入到去緊係要嘆杯啡,chill一chill先OXY好近東堤沙灘,橙色既門口非常搶眼,行入去就會見到好多鹿角蕨掛左係牆同擺放左係四周作裝飾,好似入左個綠色叢林咁,好治癒既感覺Chan Skin Coffee Tonic用上Single origin咖啡豆,配以tonic同加入左陳皮,陳皮卑人印象係藥材既一種,味道較重,但無諗過同咖啡既味道係咁夾,慢慢飲就會飲到微微既陳皮香氣充斥住整個口控,味道唔會好強烈,仲會食到少少陳皮碎,好特別好清新肉鬆手抓餅12點後先有得供應,即叫即整,手抓餅外脆內軟,餡料十足,食完一件好飽肚閒日黎無咩人好似包場咁,再卑d綠水植物包圍住,真係又寧靜又舒服,有種洗滌心靈既感覺🤣

肉鬆手抓餅