2010-08-18
中環的午市時段, 大部份食肆都超迫, 如果價錢合理, 但食物一般, 都要輪侯25分鐘的話, 就是名氣效應罷了. 此店該屬這類.吉烈豬扒拉麵: 拉麵係ok嘅, 湯都很足味, 不會過份味精, 但配菜太少了, 只兩三條菠菜芽菜. 溫泉蛋是恰到好處, 然而, 吉烈豬扒過份乾身, 麵包糠亦太粗糙, 有的割喉.一口氣comment完碗拉麵 (正如我用了太多時間輪侯, 所以要一口氣ko碗拉麵趕回office), 輪到service:Service大致ok, 服務員有禮貌, 店員人手不足, 會有位但未能安排入坐, 亦有埋單太久的情況.等位25分鐘.等食15分鐘, 是否值得呢? Sorry, I dun think so.

吉烈豬扒拉麵
2010-08-18
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)