2019-01-08 487 views
對於我呢啲愛靚愛吃愛玩嘅人士,早前年尾嘅時候,當然出咗銅鑼灣嘅SOGO裡面消費啦!買到兩隻手都用唔晒!行到攰攰地,就見到好吸引我嘅蛋糕店!Mon cher位於銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓25號舖,一落電梯左手邊行幾步就到~實話實說,其實我從未見過呢一間蛋糕店, 不過佢嘅蛋糕同埋聖誕嘅飾品都好吸引我!即刻search下究竟有咩推介!原來呢度推介品之一係佢嘅蛋糕卷!不過實在太大舊啦!我一個人食唔曬,所以我最後冇買到~另外嘅推介品之一就係佢嘅蛋糕啦~望落真係好吸引!不過同理,我都係一樣食唔曬~或者遲下搞party嘅時候可以考慮下~另外呢度仲有售曲奇禮盒,新年拜年嘅時候適用~最後我點了一個紅寶石莓果撻~店員知道我唔係即刻食嘅時候,仲擺咗個冰包喺盒入面,keep住佢嘅溫度~好貼心嘅服務~蛋糕上面係有唔同嘅雜莓:藍莓,小紅莓同士多啤梨。底層係牛油餅底,而中間嗰層係士多啤梨mousse~雖然牛油餅底好似好厚咁,但係因為有士多啤梨mousse嘅關係一啲都唔會油膩~ 而且蛋糕上面嘅雜莓亦有酸酸甜甜感覺~ 對於我呢啲鍾意食士多啤梨嘅人,實在太滿足啦!好快就已經ko咗件蛋糕~題外話:佢嘅外賣袋同埋盒

另外呢度仲有售曲奇禮盒,新年拜年嘅時候適用~

題外話:佢嘅外賣袋同埋盒都有一種好高貴嘅感覺~
TakeAway