✴Macaroni | #紅磡 .平價小店 創意西餐料理 🦀Happy fri相約在何文田工作的朋友 在佢公司附近食西餐 小店不在大街 人流較少 但晚餐時段都有一半以上滿座 🚶🏻.食物種類幾多 特別係甜品有十款左右 可能小店關係食物都係大份 由於我食了下午茶 所以決定叫1個前菜 1個main 1個甜品 同2杯飲料🥤🔸煙三文魚沙拉前菜方面 種類很多 我們就選擇左煙三文魚沙律🥗 三文魚大約有4 至5片 大大片 仲有新鮮的生菜🥬 芝士有數大片於沙律上 麵包是焗過的 但上枱時已經冷掉 所以沒有脆口感🔸麻醬軟殼蟹意粉🍴不想食肉的關係 點了一個幾特別意粉 軟殻蟹麻醬🦀未試過麻醬熱食 味道和金字芝麻醬相似 不會太咸 🍝 麵質不錯有咬口 撘配大量菇菌 和原隻軟殻蟹 👍🏻 想試下意粉不同的感覺 就非這不可了🔸鮮果拿破侖 $62最後上的甜品 選擇了雜果拿破侖 有分2人同4人分別 係即時新鮮焗起的千層餅再加2層cream 分量足夠2人果腹 再配有數粒新鮮水果 士多啤梨 藍莓玫瑰花🌹令到香氣撲鼻 口感提升 令人不知不覺就吃光了 話說每次吃拿破侖都會苦惱一番要點食哈哈
✴Macaroni | #紅磡 .
平價小店 創意西餐料理 🦀

🔸煙三文魚沙拉

🔸麻醬軟殼蟹意粉

🔸鮮果拿破侖 $62
哈哈

2019-02-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)