2018-06-01
嚟過九號水產幾次都係食日本刺身 壽司同拉麵。今次都係食日本野,但就fusion少少既宏啦。係尖沙咀都食過宏,睇下有無咩特別先。Set dinner迷你三彩丼定食 嘻嘻 小貪口大美味既擇!$148小碗鰻魚飯碎配日本peper半條鰻魚,份量岩岩好,肉質新鮮好soft。鰻魚係有魚汁,好有甜燒汁既甜。飯唔係珍珠飯,但係長條飽滿形,都好食特別有燒汁。小碗吞拿魚碎魚生少少芥辣,唔會太辣,但有新鮮草清既辣咁。飯就無食哂,但食哂吞拿魚碎同紫菜碎條,好鮮無腥,少少芥辣已經帶起左吞拿魚既深魚味,有點肥美,哈哈!小碗海藻烏冬配七味粉添感覺。佢地既海藻烏冬係得獎健康食品,一定食啦。依個必食,係烏冬同蕎麥麵既mix baby。好彈牙實在同有微麥味既,早知要叫個大大碗既!炸豬扒飯套餐配海藻烏冬 $130炸豬扒好靚,橙橙金黃。豬扒入面係粉紅色,好鮮嫩,厚厚實實。外脆內實,點炸豬扒既係濃厚既醬油汁,加個新瀉米,每口溫暖好滿足食肉獸既朋友。之後下面係沙律菜好正又健康!每個set都有,日本食物真係幾重健康同綠色食品!飲品太妃朱古力 coffee toffee +$25轉朱古力味濃過咖啡,少少cream唔會太肥,但會滑啲,
Set dinner
迷你三彩丼定食 嘻嘻 小貪口大美味既擇!$148
小碗鰻魚飯碎配日本peper
小碗吞拿魚碎魚生
小碗海藻烏冬配七味粉添感覺。
炸豬扒飯套餐配海藻烏冬 $130
飲品
太妃朱古力 coffee toffee +$25轉
朱古力味濃過咖啡,少少cream唔會太肥,但會滑啲,食抹茶小蛋卷夾!
有點奢侈無要餐既錫蘭紅茶,叫左日本蘋果汁 $40
好飲呀,好重蘋果味,特別係蘋果皮味,正。清甜可口,配 甜品一流呀。
環境舒服,岩哂人小小傾下計。傾下傾下就食埋佢既 甜品。每個set都有小蛋卷,我擇抹茶味,朋友係黑芝麻味。抹茶味比黑芝麻味凸出,抹茶蛋糕有少少抹茶粉添茶味,入面既cream唔係散,係重身點既!黑芝麻外皮無乜味,但cream出到,算佢啦。
另加抹茶日本蒟蒻芭菲
勁美麗有層次感,有士多啤梨同桑莓,仲有抹茶蛋卷,yeah!軟既抹茶雪糕,好香滑同滿滿奶感既抹茶味,少甘味,多甜。雪糕下就係小抹茶蛋卷,兩者都係軟,但係一個多軟一個硬軟,雙重抹茶衝擊,好okay!
之後下一層係自家新鮮整既杏仁脆餅,依個一流,脆而香,完全無黑味。又係好多水果 西瓜 蜜瓜同哈蜜瓜,款款瓜都甜,但未到當造既超甜!又有紅莓 桑莓好酸甜開胃,仲有藍莓護眼。
一路飲埋牛奶既汁,就係蒟蒻,好晶瑩剔透無甜,甜係牛奶,微Q好似帶子咁。
京都抹茶芭菲
先食佢係硬雪糕會濃味啲,之後蕨餅都係抹茶味,無上一面咁多料,但岩專食抹茶既朋友。