2023-07-02 262 views
想避開食飯人潮,基本上唔想食飯又唔想食麵、米粉、通粉,可以食吓乜嘢呢? 所以今日特登揀咗下午茶餐。呢度係2:30pm後有得食下午茶,價錢平啲,感覺着數啲。下午茶都有好多選擇:燒味雙拼湯粉麵餐、輕鬆下午茶粉麵飯餐、漢堡包餐、飛碟餐、三文治餐、炸物小食餐。但係我見到對面枱個女仔食緊紅豆西多士,但係餐牌見唔到有?問一問個夥計,佢話係呀,老細新推出的,真係奇怪點解唔貼出嚟俾人知?即管叫一份試吓。厚厚一件西多士,望到廚房個姐姐,即叫即做。做完仲自己親手送出嚟俾我,感覺好似有啲尊貴😝。切開件西多,入面真係填滿左紅豆,咬一啖,感覺好夾。終於跳出左花生醬西多士個框框。唔錯。
紅豆西多士
2023-07-01