2024-02-23
喺銅鑼灣呢間壽喜燒 友食飯,叫咗佢哋嘅廚師發辦晚餐,慶祝同老公嘅周年紀念。呢個晚餐極度豐富,食物特別也好味,每一度都係大廚精心炮製,一路食一路睇住廚師嘅表演,食得特別開胃。🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶首先食呢個和牛他他搭配著最中餅,甜嘅最終餅就食得多鹹嘅都係第一次食,意想不到好好味,和牛他他鮮嫩多汁,味道濃郁,入口溶化,每一口咬下都可以感受到肉汁在口中散開,融合了最中餅的酥脆口感真心好味!接著是刺身,分別有真鯛、赤蝦和馬糞海膽。真鯛的肉質鮮嫩細膩,帶著淡淡的甜味;赤蝦鮮甜,充滿蝦味;馬糞海膽濃郁又cream,每一啖都係海洋嘅味道。A4和牛的肉眼、西冷和肩肉非常吸引。肉眼去埋大蔥一齊食香味十足;西冷鮮嫩,充滿彈性,同鮮甜嘅洋蔥好夾;肩肉配菠菜整個感覺非常清新。壽喜燒炒芋絲與壽喜燒的醬汁完美融合,即炒即食,不論係口感和味道都非常一流。
🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶🔹🔹🔶 首先食呢個和牛他他搭配著最中餅,甜嘅最終餅就食得多鹹嘅都係第一次食,意想不到好好味,和牛他他鮮嫩多汁,味道濃郁,入口溶化,每一口咬下都可以感受到肉汁在口中散開,融合了最中餅的酥脆口感真心好味!
接著是 刺身,分別有真鯛、赤蝦和馬糞海膽。真鯛的肉質鮮嫩細膩,帶著淡淡的甜味;赤蝦鮮甜,充滿蝦味;馬糞海膽濃郁又cream,每一啖都係海洋嘅味道。