2024-08-28
同女朋友去灣仔晚餐,揀咗呢度有戶外室內位置,裝修勁靚,可以話係約會或者周年紀念都非常適合。另外仲有,呢度其實係佘詩曼拍新聞女皇時候,其中嘅拍攝場地呢~ 估唔到除咗環境靚食物質素都非常高😎點咗個二人晚餐~ 開始時候每人有杯香檳🍾微微酸感,帶有氣泡嘅感覺,令人非常開胃🥢頭盤@Cuttlefish Noodles好鍾意呢碟係將墨魚切成麵條形狀,加埋辣辣地嘅泡沫,同埋三文魚籽和瀨尿蝦碎,入口提升鮮味同層次@The "Tartare"用牛骨裝住他他牛。店員介紹呢碟牛肉係加入咗麻辣醬,上面仲有半熟的鵪鶉蛋同魚籽醬。食嘅時候,放到亞麻籽脆餅一齊食。好味😋🥢主食@French Quail鵪鶉兩食。中間係用慢煮嘅鵪鶉胸部做成卷狀,再加入紹興酒煮成。入口非常滑嫩,有少少似醉雞感覺,有陣陣酒香🤤 而另外兩件就係炸鵪鶉腿,配埋汁醬,好惹味呀@Silver Pomfret簡單講其實係煎䱽魚。用豆豉打成的泡沫,魚肉上面再加配蜆肉等等,呢個fusion菜,食起黎比較中式嘅豆豉鹹香感覺,幾得意🥢甜品揀左是日精選。係法式千層西多士配雲呢拿雪糕,口感外脆內軟
🥢頭盤
@Cuttlefish Noodles
@The "Tartare"
🥢主食
@French Quail
@Silver Pomfret
🥢甜品
揀左是日精選。係法式千層西多士配雲呢拿雪糕,口感外脆內軟