2023-03-27 406 views
係近期去嘅cafe入面食物質素算數一數二的🤤但地點唔係好就腳🥲我搭旺角小巴喺先達落車行過去15分鐘左右 天氣涼行下都ok🚶🏻‍♀️Cafe以全白色的裝修作賣點🤍店內位置唔多 我平日中午時到要等15分鐘左右先有位🙆🏻‍♀️另外室外有位可以同寵物一齊坐🐕-❶ 煙三文魚芒果牛角包 ($93)🍣🥭🥐評分:7.5/10短評:三樣食材都係我鍾意食嘅嘢🤞🏻果然加埋一齊係1+1+1大於三😭芒果好甜😋食落滿滿幸福感🥰超推‼️我加咗$5轉牛角包🥐熱辣辣 鬆脆好味👍🏻而且份量都唔細 另外仲有沙律🥗可惜我麻麻哋鍾意食😹單價偏貴但份量都對得住個價錢🤑唯一有啲扣分嘅位係煙三文魚有骨>.<❷ 雞白湯烏冬配吉列豬排 ($98)🐥🍜🐖評分:7/10短評:份量大,一個女仔食曬已經夠飽🤣🤣吉列豬排即炸香脆可口,配埋椰菜絲好日式 🇯🇵前菜的蔬菜漬味道不俗~唯一略嫌湯底的味精味重,但又唔係好濃味,整體烏冬唔入味較淡😖下次會想試貴啲嘅海老白湯配吉列蝦🍤❸ 厚切薯條配黑松露他他醬($58)🍟評分:7/10短評:個人認為呢個價錢咁大份係好抵💸只不過我自己鍾意食幼薯條所以扣左啲分🤪呢款啖啖薯仔太飽肚😝同埋食到尾凍左唔脆之後會

❶ 煙三文魚芒果牛角包 ($93)🍣🥭🥐
評分:7.5/10

❷ 雞白湯烏冬配吉列豬排 ($98)🐥🍜🐖
評分:7/10

❸ 厚切薯條配黑松露他他醬($58)🍟
評分:7/10
短評:個人認為呢個價錢咁大份係好抵💸只不過我自己鍾意食幼薯條所以扣左啲分🤪呢款啖啖薯仔太飽肚😝同埋食到尾凍左唔脆之後會好難啃🤣有啲似薯角嘅口感🥔而個sauce係BB蛋黃醬mix黑松露 都係啲實冇死嘅配搭😛想叫個小食的話都推介叫👍🏻

❹ Signature Iced Chocolate($48) 🧊🍫 ️
評分:7.5/10
短評:好飲,唔會過甜 有cafe該有的質素👍🏻份量合理 難得iced ver唔過$50🤑可可粉base同朱古力粉base真係有分別同飲得出架🤣下次會試埋matcha latte🍵好似都幾出名^^
——————————————————————————
゛Five To One (何文田)
📍 何文田勝利道6號地舖
⋆͛人均消費:$173💰