2022-04-16
愛家素食餐廳推廣素食,以快餐形式經營,咁啱今日係佢地開店15週年㊗️店員仲送咗自家製嘅曲奇俾我地,好有愛🥰餐廳裡面幾個冰櫃同陳列架,放滿自家製素食材料同調味料,可以買返屋企自己煮,選擇十分豐富.🌀羅漢果菜乾南北杏湯估唔到素湯都可以咁好味,湯入面除咗菜乾、羅漢果,仲有雪耳、紅蘿蔔等材料,落足料製作,味道份外清甜👍🏽.🌀炸紫脆炸紫菜口感鬆化,而且唔會有油膩感,係健康又好味的小食.🌀悠樂春卷 春卷入面包住木耳絲、粉絲等材料,外皮香脆,以伴碟嘅生菜包住食,增加一份清新感.🌀印尼沙嗲串燒煎蛋飯串燒入面加咗菇菌類食材,入口有似肉纖維的口感,配上濃郁花生味嘅沙嗲汁,同出面食嘅羊肉串幾可亂真特別一提煎蛋係餐廳自家製嘅素蛋🍳像真度極高,十分有誠意💯伴碟仲有青瓜、蕃茄同炒椰菜,正好提醒平時少食菜嘅我要食多啲菜呀🙌🏽.🌀紅燒玉燥豆腐飯清淡之選,無莊因改造令人食得更放心❤️肉燥同豆腐煮得入味,配搭紅米飯,飽肚又健康👍🏽.🌀椰子咖啡咖啡以豆奶取代牛奶,口感依然順滑,隱約飲到清淡椰子味🥥
🌀羅漢果菜乾南北杏湯
🌀炸紫脆
炸紫菜口感鬆化,而且唔會有油膩感,係健康又好味的小食
🌀悠樂春卷
🌀印尼沙嗲串燒煎蛋飯
特別一提煎蛋係餐廳自家製嘅素蛋🍳像真度極高,十分有誠意💯
🌀紅燒玉燥豆腐飯
清淡之選,無莊因改造令人食得更放心❤️
肉燥同豆腐煮得入味,配搭紅米飯,飽肚又健康👍🏽
🌀椰子咖啡
咖啡以豆奶取代牛奶,口感依然順滑,隱約飲到清淡椰子味🥥