將軍澳中心嘅日本料理,呢間每次經過都見到大排長龍,一直都想試吓!今日收工就去咗拎位,八點幾都要等成半個鐘先有位入去⋯其實本身都飽飽地,所以淨係帶左幾樣野食。海葡萄野菜豆腐沙律 $68其實係比海葡萄吸引左,食落係鹹香嘅味道,豆腐唔算好嫩,但口感好滑。可惜豆香唔重。不過估唔到佢個份量都唔少!鰻魚串 $20餐牌上面幅圖明明有鰻魚,但係就無鰻魚串嘅價錢,問一問店員原來係有嘅!$20一串。鰻魚好食呀!雖然蒲燒汁味道濃左少少,但係鰻魚嘅鮮味都好突出,肉質肥美,口感嫩滑!金菇牛肉卷 $48睇幅圖好似好吸引,所以都點左一份嚟食。牛肉唔會太肥,捲着金菇嘅份量好足,一開始即刻食會辣親咀!醬汁搭配唔會過鹹!美人鍋 $168呢個係我覺得最好同埋最抵食嘅一款!本身睇餐牌真係以為好似吉野家邊爐咁細,點知勁大爐,好似屋企打邊爐咁大!湯底係真係幾濃郁,又唔會過鹹,入面啲蔬菜索晒啲精華!雞脾肉都幾鮮味,不過記得唔好煮太耐,雞肉會鞋晒,所以自己控制火候都好緊要。最尾連啲湯都飲晒!不過餐牌上面寫話配有雞丸子,其實係乜嘢嚟?我搵唔到呢⋯⋯個鍋同埋牛肉卷係值得食,下次應該會試吓佢啲壽司!但其實呢排隊嘅時候,入面明明都有位,唔知
其實本身都飽飽地,所以淨係帶左幾樣野食。

海葡萄野菜豆腐沙律 $68

鰻魚串 $20

金菇牛肉卷 $48

美人鍋 $168

個鍋同埋牛肉卷係值得食,下次應該會試吓佢啲壽司
但其實呢排隊嘅時候,入面明明都有位,唔知點解唔會安排人入去