2024-01-26
一直都好喜歡泓一但唔常食,因為之前喺黃埔,每次都要喺門口排好耐隊而卻步。今次太子開分店,去到門口見到可以用app拎飛覺得好感動🥹 可以行一陣先再返嚟~(星期日晚上都等咗接近1小時).試業期間落單紙可惜去到已經冇咗雞白湯🥲面款比起黃埔店較少,可能仍然試業階段,期待之後更多款式,亦有太子店自己嘅特色。.地雞鹽味拉麵 $108除咗雞白湯,鹽味都係泓一好出色嘅拉麵湯底,清得來好香,滲透淡淡果皮味😋😋 糖心蛋都好好食,蛋黃真係流心,而且非常入味👍🏻 不過食到最後會有浸淡淡嘅苦味,應該係配料嘅問題,但仍然係好好食嘅拉麵👍🏻.地雞醬油拉麵 $108相比鹽味拉麵,醬油味太濃,蓋過咗本身湯底嘅清香,我自己比較推介鹽味拉麵,不過鍾意重口味啲嘅朋友,可能較適合呢款🍜.慢煮雞叉燒 $28成餐飯最唔滿意就係雞叉,近乎完全冇味,肉質亦比較嚡口😵💫..下次會再試,要試到雞白湯😆店內有14個位,係黃埔店嘅一倍,希望有助解決等位嘅問題😂
試業期間落單紙
地雞鹽味拉麵 $108
地雞醬油拉麵 $108
慢煮雞叉燒 $28
成餐飯最唔滿意就係雞叉,近乎完全冇味,肉質亦比較嚡口😵💫
下次會再試,要試到雞白湯😆
店內有14個位,係黃埔店嘅一倍,希望有助解決等位嘅問題😂