2023-05-01 457 views
身為北角街坊的我,成日經過都見到哩間cafe排長龍,直到有個週末我朝早十點幾經過終於有位唔使等!見到價錢都合理就試下喇~雖然話唔使等位,但係其實裡面都已經好多人食緊野,座位係比我想像中多之餘都有八成滿。我叫左個egg benedict + salmon, 都幾好食,以一份早餐黎講份量係啱啱好,唔會太多,佢中間啲醬好似加左啲芥末?定唔知咩,食落去有啲啲辣辣地好惹味~ 墊底個包一開頭見個樣以為會好硬,但原來係幾軟熟同好味😆😋黎到冇理由唔飲咖啡啦,叫左杯鮮奶咖啡,個侍應竟然會問我要nutty定fruity, 我諗哩次係第一次有咖啡店問我哩個問題(可能係我孤陋寡聞😌),我覺得好貼心,我本人係鐘意nutty啲嘅咖啡☕️ 加左奶嘅咖啡係難啲試到咖啡豆嘅原味道,不過我都係鍾意加奶,感覺滿足啲同滑啲,一早飲哩杯咖啡飲得好開心😆總括而言哩間餐廳係值得再黎嘅,係啲侍應cool左啲,不過都係嘅,大大間咖啡店想比人舒服自在嘅感覺,又好難要求好似茶記啲侍應咁街坊式同你打招呼嘅😅

Egg  benedict  with  salmon

Cafe  latte