2017-05-23
祥興記生煎包一直都勁想試😍😍係尖沙咀開分店後又冇去試所以一直未試到😂😂但原來係灣仔都新開左分店!甘近冇理由唔食😍😍😍😍😍😍首先要讚既係店鋪裝修同服務。裝修好整潔光猛,煎生煎包既位亦係開放俾人睇。店鋪內有好多企位俾人食,餐具齊全,如果提供埋紙巾就更好😂😂有d食客冇自己dum垃圾,員工都會即刻清潔翻員工服務真係好好,會提你小心湯汁,又笑容滿面,雖然俾錢去到食只係10分鐘內既事,但呢度既員工都唔會黑面,絕對唔會好似d出哂名唔優做既餐廳甘黑口黑面。終於到重點,叫左招牌生煎包 $28/4件咬落去,熱啦啦既湯汁就bit哂出黎,有種浪費左既不捨😭😭。餡料好大舊,唔會油膩,肥豬肉唔算多。食完飲完湯汁都唔會覺得好膩同口渴所以應該冇咩味精🤔🤔唯一可以挑剔既係生煎包個摺位有d厚同乾,但整體黎講已經滿分。😂😎
終於到重點,叫左招牌生煎包 $28/4件