2023-05-26 63 views
今日出差路經element, 肚仔餓要醫下肚,去左呢一間雅緻港式茶餐廳。餐廳光猛, 裝修經典有氣派。餐廳生意好好,座無虛席。餐牌有圖配合5, 60年代背景,表逹經典懷舊食物,港式美味,歷久常新。餐廳可以QR code落單,方面快捷瓊芳黯然銷魂飯 ($98) 係餐廳嘅皇牌推介叉燒係半肥瘦厚切共四件,熱辣辣充滿蜜汁香味,肥肉入口即融,而且邊邊焦香。香煎流心蛋,生熟度剛好,蛋黃係橙黃色,蛋黃汁加上秘製豉油撈飯,絶配! 配粟米,取代平時外邊吃的兩條菜芯,感覺健康。加8元有檸檬薑可樂,略覺薑味不足。馬來三叔公咖吔多士($28)我既甜品,椰汁味香,牛油份量適中,多士脆,不太膩,味道不錯!

瓊芳黯然銷魂飯 ($98) 係餐廳嘅皇牌推介

加8元有檸檬薑可樂,略覺薑味不足。

馬來三叔公咖吔多士($28)