呢間素食餐廳去咗好多次,由開業已幫襯,都好喜歡佢哋嘅冇味精湯同餸菜,夠大份,一個人好多時都食唔曬,所以有時下午都會同朋友叫一個餸分享。一直以來店員都好禮貌,食飯唔算迫,靜靜的,都感覺舒服但係最近去,唔知係換咗員工定係乜嘢,自此店內長期有一個「留坐」位,但係從來都未見過有訂位客人到店,有時有啲客人忽略咗「留坐」字牌,坐左上去,個店員就會比說話佢地聽。 話人咁大隻字都睇唔到。一月初去食飯,嗰次有兩個外國人坐咗喺呢個「留坐」位置,點一個飯兩個人食,嗰個店員女人應該係知道佢哋唔識聽,佢哋點完餐,又叫佢地坐去第二度,仲話佢地兩個人食一碟飯又揀位我唔得死呀。我聽到呢句說話之後,相信短期內都唔會再去到我哋嘞,因為當時冇乜人,朋友身型太大份,坐我隔離食飯成日撞到我🤣🤣🤣佢就坐過對面。之後個店員見佢食完,我又未食晒,又走埋嚟叫佢坐埋一邊,明明當時都仲有空位,又唔係有人要坐,真係唔明點解個店員咁多不滿。又或者會去油麻地分店,聽講嗰度店員都仲係好好人嘅。 所以如果大家想去食,仍然見到呢個「留坐」位,就唔好坐喺度啦。 因為呢個店員會比曬啲人坐大圓枱先。 呢個「留坐」位置就如同神枱一樣,又或者真係冇曬位,而你又
一直以來店員都好禮貌,食飯唔算迫,靜靜的,都感覺舒服

我聽到呢句說話之後,相信短期內都唔會再去

又或者會去油麻地分店,聽講嗰度店員都仲係好好人嘅。

呢個「留坐」位置就如同神枱一樣,又或者真係冇曬位,而你又有四個人,就有幸可以坐喺嗰度吧

希望有一日會變返正常。

始終尖沙咀可以平價食素都係一個唔錯嘅選擇。

而且見佢近排多咗外國人去,都希望店主可以檢討下員工服務態度。🤔