2022-09-16
昨晚去食晚餐慶祝先生生日,食物美味,員工非常有禮貌,服務很好。但唯獨去到走的時候,餐廳門口有部扭彈彈波機,但入左錢扭唔到波,員工知道好細心有禮問我小朋友鍾意咩顏色,正當員工幫我小朋友挑選時,突然一位著西裝,戴眼鏡的男人,應該是經理,他一手搶走員工袋波,拎左一粒俾我小朋友,然後我小朋友講thank you都無回應,在打發我們走,而他亦責罵該位員工,我和先生都不明白點解佢要做呢個行為,我地覺得十分反感亦令小朋友不安,而且我地都聽到呢位經理責罵這位員工,如果佢覺得佢拎袋波出黎行為不對,應該等我們走了才說,唔應該甘一手搶走仲甘樣責罵,員工十分無辜,佢地全部都好好,又有禮物又親切。但呢位經理全程都是企係到傾計,沒有做過任何野。大家都係打工,經理大晒?對顧客可以不禮貌?全間餐廳最差勁就是這位經理,完全影響了整間餐廳,亦令到我地唔想再幫襯