2020-06-15 155 views
話說一出太子地鐵站沿路一條街都係餐廳,中午時間經過依間店面唔太起眼的餐廳,但見到餐牌寫住食餃子於是決心一去試試🤣內在環境燈光少暗,佈置偏古風。.👓煎餃(6隻) $33餃子size適中唔會太細,個皮夠薄!所以吾會話食幾隻就好漏而我係8隻食哂無難度。不過一定要趁熱食因為一放涼咗餃子皮會變硬。🥟韭菜豬肉餃餃子足料,韭菜餡爆滿韭菜味濃郁,豬肉juicy,一咬隻餃子爆曬汁噴出嚟。附有醬油可沾。評分:7/10🥟白菜豬肉餃食唔到白菜,反而食到有粟米和豬肉餡料,不過佢哋係好夾嘅配搭,個人認為味道比韭菜豬肉更好食! 附有自家製辣椒油,微辣不過沾食餃子味道更惹味昇華。評分:8/10👓湯餃(8隻,可拼每款各四隻) $40清湯底但好夠味,平時比較鍾意食香口煎餃但今次覺得湯餃更為好食。🥟芹菜豬肉餃唔太覺得芹菜有草青味,芹菜同肉嘅份量係平均分佈。評分:8/10🥟香菇芫茜豬肉餃頗有新鮮感,芫茜帶起清香。覺得係最好食😂🤣評分:8.5/10👓拍青瓜 $28呢個價錢配呢個份量真係抵食到爆!青瓜粒半刨絲令賣相有深淺綠色好吸引,而且青瓜涼拌爽口清爽,醬汁係酸辣汁帶少辣,配上花生粒和沈上芝麻,不過好惹味即使辣都令人不禁繼續食。

內在環境燈光少暗,佈置偏古風。
👓煎餃(6隻) $33

🥟韭菜豬肉餃
評分:7/10
🥟白菜豬肉餃
👓湯餃(8隻,可拼每款各四隻) $40

🥟芹菜豬肉餃
唔太覺得芹菜有草青味,芹菜同肉嘅份量係平均分佈。
🥟香菇芫茜豬肉餃
頗有新鮮感,芫茜帶起清香。覺得係最好食😂🤣
評分:8.5/10
👓拍青瓜 $28
👓豆漿 $12
選用左大和豆漿,可惜豆漿味道偏甜豆味唔太重,如果有自己出產嘅即磨豆漿會更好!