2018-05-11 2195 views
早排閨蜜生日,於是就同佢去佢好想試的份子甜品店。甜品店位於銅鑼灣,地點亦好易揾。入到餐廳已經比掛係天花的白雲深深吸引住,實在太可愛了!店內的裝飾及整甜品材料都放得特別有心思!朋友一早心目中已經有想食的item,當中包括每日限量10份的富士山及眼淚系列的餐廳Special。富士山係個餐黎,仲會包兩杯飲品。而眼淚系列都有三種味道可以選擇,三款的味道同眼淚的顏色,但大家想轉眼淚的顏色就要加錢了。富士山係以波子汽水、乳酪及蜜瓜芭菲、橙味蛋糕及櫻花啫喱整成。食之前,職員會倒液態氮落富士山山口內,令甜品變到好似雪糕咁,味道比較重波子汽水味。本身想叫藍色的眼淚,點知見到有Blue cheese ice-cream唔敢叫,所以就叫左Namida(淚)。用匙打碎眼淚的糖波後,就會食到以綠茶雪糕、益力多冰、梅酒啫喱、乳酪蛋糕、小丸子而整成的甜品。因為有益多多冰,所以食落都係酸酸甜甜的。另外一份吸精甜品就係Para  Para  Sakura。Para  Para  Sakura造型可愛,模擬緊落櫻的Moment。味道黎講,我比較鍾意呢個!(可能朱古力味夠香濃)。櫻花樹就用左粉紅色的棉花糖,下面就用左紅莓啫

入到餐廳已經比掛係天花的白雲深深吸引住,實在太可愛了!

店內的裝飾及整甜品材料都放得特別有心思!

Mount  Fuji

Mount  Fuji

Namida(淚)

另外一份吸精甜品就係Para  Para  Sakura。

Para  Para  Sakura造型可愛,模擬緊落櫻的Moment。味道黎講,我比較鍾意呢個!(可能朱古力味夠香濃)。櫻花樹就用左粉紅色的棉花糖,下面就用左紅莓啫喱、朱古力Mouse、朱古力蛋糕。撈埋就係好濃郁的朱古力Mosue加埋酸酸地的紅莓味。
Para  Para  Sakura

飲品方面都好可愛!呢兩杯熱茶的茶葉都係放係支「棒棒糖」入面,飲落都幾香。

另外,我叫左杯Pompelmo(有汽柚子果汁),除左個杯好吸精外,餐廳仲放左Ice Stone入去,令有汽果汁keep住凍凍。

另外,仲有一個朋友叫左杯熱咖啡,雖然無精巧的拉花圖案,不過味道都ok的!

鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
Para  Para  Sakura