2022-03-28
灣仔尾金鐘頭既文青台灣食店🍱尚青商號地址: 灣仔蘭杜街4號今次介紹比較簡單啲 有冇人好似我一樣 未有疫情前一年最少去一次台灣飲飲食食? 如果中意台灣食物的 我絕對強烈推介大家試下依間!!! 荃灣都有分店👍🏻又係灣仔精選,依家6點後就無堂食,今次5點鐘趕到依間小店 如果唔熟悉灣仔/金鐘既朋友建議要開google map搵路🥸舖面坐嘅位置都算寬躺 有係台灣去小店既感覺💛手機落單✊🏻叫左食物大概需要等大概15分鐘時間才上菜✊🏻香菇雞魯飯 $56同魯肉飯最大個分別就係個啲香菇令到成個飯既味道都升華左,絕對台灣街市口味!鹽酥排骨雞湯麵 $62個排骨非常之脆 皮簿豬肉油份夠得黎 湯麵加左麻油 都幾有台灣風味!Last but not least 茶香滷大腸 $52滷大腸上面有唔少蒜蓉 底下既滷水汁唔係一般香港個種 亦都非常之熱 感覺係特別調製 小食一流之選!掛住去台灣同埋想去靚靚地好坐既餐廳喺灣仔/金鐘的話可以試吓呢間餐廳!5分滿分💛味道 5環境 4服務 4性價比 5
🍱尚青商號
地址: 灣仔蘭杜街4號