2021-11-09 429 views
📍 𝑺𝑨𝑲𝑰𝒎𝒐𝒕𝒐 𝒃𝒂𝒌𝒆𝒓𝒚嵜本日本生吐司店呢間社交平台曝光率咁高嘅生吐司專門店,佢開張以嚟我都只係成功買過一條麵包咁大把😂😂但呢輪竟然唔洗點排,門口又有好大個ADB嘅餐牌,咁就入咗塊食喇🤣都要利申番,我今次係為ADB而嚟嘅,所以冇用一個「品嗜麵包」嘅心情去食😂但不得不提嘅係,佢哋嘅麵包係好鬆軟嘅,而且保持住一定程度嘅濕潤度,係唔烘成塊就咁食都唔會覺得乾身!個人認為都值得大家買條麵包返屋企試一次嘅👍煙三文魚All Day Breakfast第一個感覺係,擺盤幾grand。望落個vibe係幾舒服嘅。炒蛋都算夠濕潤,但唔係最滑,未覺得好有驚喜。腸同茄汁豆都係average,加工現成嘢都唔會差得去邊。Highlight都係去咗麵包同三文魚到。麵包好似我咁講,真係好soft,係靚麵粉搓出嚟嘅口感嚟,就好似坐咗喺日本cafe咁,好懷念😫jam我哋就揀咗冧酒提子味,冧酒味出嘅,冇hea到,但搽落去麵包到就怪怪哋,可能要番classic士多啤梨嗰啲會好啲。至於煙三文魚,又真係意外地幾新鮮,亦都唔重雪藏味,呢度加番分啦,整體嚟講都算不過不失。溏心蛋蛋沙律三文治先唔講味道,佢嘅份量係真唔講得少。首
📍 𝑺𝑨𝑲𝑰𝒎𝒐𝒕𝒐 𝒃𝒂𝒌𝒆𝒓𝒚嵜本日本生吐司店

煙三文魚All Day Breakfast

溏心蛋蛋沙律三文治
先唔講味道,佢嘅份量係真唔講得少。首先有出面嘅麵包,雖然佢係就咁食都好好食,但覺得三文治都係烘底嘅好食啲,白麵包感覺清咗啲。但蛋沙律係要讚嘅,一般坊間食嘅蛋沙律係勁多醬,淨係用醬塞飽人估肚。但呢度啲蛋同沙律醬比例係剛剛好,食到甜味之餘都保番咗蛋香,唔錯🤤不過佢再加多每邊半隻嘅溏心蛋感覺就太extra了,食完有個感覺未來一個月都唔想再食蛋😂😂