2009-07-06
同幾位老朋友在元朗歡聚, 想吃西餐, 睇openrice見呢間食評唔錯, 價錢又ok, 一於訂位試試! 未到時間, waitress已打來問位置, 但準時去到都要等一會才可入座, 因為full house! 估唔到位置較偏遠, 但依然高朋滿座, 可見食物應該有水準!我們商議一輪後, 頭盤決定點了三份餐湯, 一份炸蝦沙律, 主菜有西冷牛扒, 羊架, 雞扒及我摯愛煎魚!餐湯-菠菜湯: 一睇便知龍與鳳, 絕對誠意之作, 將菠菜打融後煮成的忌廉湯, 喝一口非常滑溜, 很creamy! 非一般白汁菠菜忌廉湯能相比! 最難得係大大碗, 飲晒很滿足!! 配埋一塊蒜蓉多士, 無得彈!炸蝦沙律-我沒有試過, 但賣相唔錯! 鬼佬沙律菜配上黑醋汁, 應該ok!!煎魚(唔記得菜名!)-賣相算精緻, 份量亦算多, 自己點了薯菜, 薯仔係焗薯, 不過唔係原隻焗, 但整體味道唔錯!! 收貨!雞扒, 西冷扒及羊架我沒有吃過, 所以沒有任何comment, 不過從賣相及朋友的評語, 絕對合格! 到最尾, 點了餐飲, 但我們還是很任性, 再另外叫多件朱古力軟心旦糕加雪糕!! 這才是一餐完美法國餐吧!!希望下次再有機會來試
希望下次再有機會來試其他款式!