2019-04-25
食元氣最鐘意叫到成枱都係野食,每碟嘅份量都唔會好多,所以叫好多都唔會食唔哂。每次食元氣都會叫燉蛋,帆立貝裙邊,水準保持之作。另外,隔左幾個月食,發現元氣繼高速送餐後,加入咗新食品。首先有照燒三文魚薄切壽司,望落幾靚。雖然係薄切,但一塊都唔細,所以食落都幾夠肉。值得一讚係做到入口即溶,不錯!另一款新作係蟹肉蟹膏壽司,蟹肉份量比蟹膏多,都幾重蟹味。十蚊嚟講,十分不錯!第三款新作有明太子薯條。元氣都有頗多炸物嘅選擇,但薯條就少見啲啦。今次岀嘅有芝士薯條同明太子薯條,我地就選擇咗比較特別嘅明太子味。上菜嘅方式唔係直接倒哂啲醬落薯條度,所以薯條保持新鮮,唔會淋哂。明太子醬好惹味,明顯有一粒粒嘅明太子喺入面,整體十分滿意!第四款叫嘅新作係壽喜燒牛肉飯,嚟到個樣比起相片中差,牛肉份量少咗,不過都係意料中事。份量雖然唔多,但味道都okay,飯亦煮得剛好。另外再叫咗個炸大蝦天婦羅🍤,望落就大大條,但炸漿就太厚,蝦就太細隻。整體而言,味道有保證,新作有驚喜,值得再試!