2003-06-03
今日早放學,去左之前經過好多次既維園巴西燒烤。呢間野係openrice.com 有介紹架,排行榜都有佢地份,之前係尖沙咀開左兩間,維園呢間開左冇耐。<br />咁講番間野啦,去到泳池尾,上一條樓梯就到。個位置既前身係小食部,如果你地學校係維園開過水運會你就實知我講邊到啦。<br />間餐廳有分冷氣同有蓋戶外部分,outdoor 果part 睇晒咁多個池,仲清楚過係觀眾席睇。<br />野食呢,自己拎既有牛扒雞肉牛魚塊等等,同埋好多款甜品(如果唔食佢個烤肉buffet 既, set lunch 加8 蚊就有),d野食不過不失啦。美中不足既係你要自己拎你張個碟出去盛食物(隨時可以叫佢換碟)。<br />最正既係佢d 烤肉,有羊脾、雞扒、牛扒、雞翼、腸、菠羅......源源不絕,個廚師拎埋來,問你要幾多,佢一路切,你一路用上的夾去夾住,出野食率奇快,飽到我要將上張卡反去no thanks 果邊。<br />今日入面有4-5 檯啦, 不過聽果度d 人講星期日好多人一家大細游完水會去食, 同埋好多團體都會係果度訂檯,
今日入面有4-5 檯啦, 不過聽果度d 人講星期日好多人一家大細游完水會去食, 同埋好多團體都會係果度訂檯, 要果陣食就最好訂檯先啦!<br />
巴西燒烤(銅鑼灣維園泳池)<br />
<br />
Lunch Buffet 1200-1500 $58<br />
Dinner Buffet 1730-2130 $98<br />
2130-0130