2015-06-14 2112 views
今天去食綠茶甜品當lunch,好在不用等位,但一入去茶居,明顯很熱,看似沒開冷氣,其實只有開了一部微約的冷氣,根本唔涼,還有點熱。有枱客人還帶自己的手提風扇。我地叫左奄列及漢堡飽,再加綠茶芝士蛋糕及雪糕brownies, 奄列個蛋很大塊, 而且蛋汁混合芝士, 好好味, 配合mushroom, 味道一流。Burger 係芝士mushroom, 可惜個包好似隔夜, 唔係新鮮麵包, 唔好食。綠茶芝士蛋糕綠茶味都尚可以, 芝士混合唔係太甜, 似 New York Cheese Cake, 幾好味!凍烏龍茶加雪糕都不錯, 唔係太甜。雪糕brownie 另人有驚喜, 像吃鐵板燒,雪糕在 brownie 上面,放在鐵板內, 另外一小杯暖暖綠茶cream, 俾我們倒上雪糕brownie 上面, 一熱一涷形成一層蒸氣, 很特別, 而吃下時, 綠茶配甜甜的雪糕加 brownie 都是不錯的配搭。整體來說本來都ok, 可惜沒有冷氣般, 以及張櫈唔多舒服, 令享受甜品的感覺沒有了!