#西式eatcovery #大角咀eatcovery💡 繽紛小店 🌈 X 精緻手工意粉小編好少踏足大角咀,因為覺得好似無咩食,但今次咁啱去奧海城搵朋友,知道我想食手工意粉,就帶我黎左店內外裝潢充滿玩味嘅Homeland🧸🪁🪀🚂⁣🍽 冬陰功海鮮闊條麵賣相非常吸引,睇得出廚師用左好多心機去做擺設。 鮮製意粉口感確係煙韌彈牙,而海蝦大隻得黎又爽口。 冬蔭功汁作調味,味道香濃,食落辣辣地好開胃。🍽 秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉 呢個係餐廳推介,意粉係手工製,所以食落好煙韌,而且卡邦尼醬汁好濃好creamy,每一條意粉都吸曬,加埋煙肉粒同火腿好有鹹香。🍽 芝士焗西蘭花西蘭花佈滿曬芝士,濃濃芝士味。再加埋有煙肉粒係上面,味道豐富。🍽 皇胎菊花茶壼茶好精緻,餐牌上寫可以清熱明目、醒腦提神、潤膚美肌、耐老延年。飲落淡淡菊花清香味,飲落好舒服。🍽 黑糖鮮奶奶味濃郁,黑糖又唔會太甜,唔錯。ps/入面裝修非常igable,餐廳佈置得每一個角落都色彩繽紛,亦有健康生酮餐,岩曬一眾健康人士。#大角咀食咩好 #大角咀美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #大角咀 #大角咀西式 #相機食先
#西式eatcovery #大角咀eatcovery

💡 繽紛小店 🌈 X 精緻手工意粉

🍽 冬陰功海鮮闊條麵

🍽 秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉

🍽 芝士焗西蘭花

🍽 皇胎菊花茶

🍽 黑糖鮮奶
奶味濃郁,黑糖又唔會太甜,唔錯。

#大角咀食咩好 #大角咀美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #大角咀 #大角咀西式 #相機食先 #手工意粉 #打卡小店 #良心小店 #黃店 #chill #hkfoodie #food #hkinstagram #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogger #foodlover #homeland
  • 秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉
  • 冬陰公海鮮闊條麵