2023-07-13
經過元朗想食返啲地道嘅日本菜,就揀左呢間逸之燒, 環境嘢食可以話係一間居酒屋,裝修得好傳統日本風🎏,連杯杯碟碟都係好日本風,頓時置身於日本嘅感覺。先試試左口魚裙邊壽司, 魚肉實好新鮮,油脂味好香濃,溶入口係大餐既一個好開始豚肉紫蘇廣用豬肉片包住廣島蠔 加一塊紫蘇葉黎燒 呢個組合真係未食過,蠔燒完仲係好大隻,豬肉片包住啲蠔汁。加埋甜甜地既醬汁,好開胃燒皇帝蟹膏估唔到咁大陣仗,仲有埋個石燒同埋麵包,石燒真係好靚,打卡一流。蟹膏連埋有蟹肉嘅感覺,份量好多,好濃蟹味同埋麵包食,膽固醇爆煲了鵝肝壽司又帶咗一個膽固醇高嘅系列, 鵝肝煎得好香,有壽司飯中和左油膩感👍🏻甜蝦刺身中規中矩嘅甜蝦刺身,size唔算細隻,少少甜味,亦算新鮮。吉列紫薯栗餅炸得超級香脆,但唔油,有一整粒栗子喺裏面夠晒足料。鹽燒牛脷牛利厚度剛剛好,好夠juicy ,唔會靭。燒黑椒安格斯牛肉串燒到少少焦香味,但係入邊仲係好滑好有牛味。黑糖梅酒冰淇淋好特別既甜品梅酒加雪糕原來可以咁好味,雖然梅酒個酒精濃度太高,但係梅酒香味已經可以同雲呢拿雪糕互相輝映❤️
豚肉紫蘇廣
燒皇帝蟹膏
鵝肝壽司
甜蝦刺身
中規中矩嘅甜蝦刺身,size唔算細隻,少少甜味,亦算新鮮。
吉列紫薯栗餅
炸得超級香脆,但唔油,有一整粒栗子喺裏面夠晒足料。
鹽燒牛脷
牛利厚度剛剛好,好夠juicy ,唔會靭。
燒黑椒安格斯牛肉串
燒到少少焦香味,但係入邊仲係好滑好有牛味。
黑糖梅酒冰淇淋
好特別既甜品