2019-10-05
#漁道樂 (尖沙咀)直情好似去左日本咁🇯🇵睇得出裝修好用心,好多日本既元素。裹面有榻榻米式既座位同埋普通坐。燒爐仔同牆上邊嘅文字,令我諗起日本既磯丸水產。😋即刻叫返個 #燒蟹甲羅 $138但佢唔係蟹膏而係💁🏻♀️蟹肉、蟹籽、鵪鶉蛋、牛油同蔥,放係蟹殼上面。燒完就食得啦!店員會幫手燒,完全唔洗自己動手。👍🏼蟹肉加埋熟左既蟹籽比較實身。蟹味清香帶小小海水🌊味。#蟹盛冷豆腐 同 #蟹肉青瓜沙律自己個人勁鍾意蟹盛冷豆腐,有蟹籽蟹膏蟹肉係面拌滑豆腐,😯加左好鹹香嘅燒汁。🤤清淡得來好惹味。其實個汁偏鹹,但越食越想食。蟹肉青瓜沙律,🥳就係蟹子沙律嘅高級版。#樂•五點刺身 $368好新鮮既厚切刺身,🤩無任何腥味只有刺身本身嘅鮮味同魚香味。因為刺身好好食嘅關係又嗌左幾客壽司🍣赤身壽司🍣$88 最為印象深刻。係比較腍身嘅魚,魚🐟味濃,油脂好香。帆立貝同油甘魚壽司都好唔錯。#雞皮餃子🥟 $98好特別。雞皮包住餃子餡,拎去炸。雞皮炸左所以啲油逼晒出嚟。😆食嘅時候餃子餡好有雞味,外皮又脆。好特別。#軟殼蟹天婦羅🍤 $68未食過咁大嘅隻嘅軟殼蟹。😋入邊仲有蟹膏,蟹膏好甘香。😚軟殼蟹炸得好脆點沙律醬食一流。飲品方便
#蟹盛冷豆腐 同 #蟹肉青瓜沙律
蟹肉青瓜沙律,🥳就係蟹子沙律嘅高級版。
#樂•五點刺身 $368
好新鮮既厚切刺身,🤩無任何腥味只有刺身本身嘅鮮味同魚香味。
因為刺身好好食嘅關係又嗌左幾客壽司🍣
帆立貝同油甘魚壽司都好唔錯。
#雞皮餃子🥟 $98
#軟殼蟹天婦羅🍤 $68
飲品方便叫咗巨峰啤酒🍇🍻$68 同埋白桃梳打$68。
巨峰啤酒好特別,出奇地夾,🍇巨峰同啤酒🍺既味同時存在,唔搶去大家個風頭。
白桃梳打,淡淡既白桃味🍑而且唔假。味道同日本係居酒屋飲到嘅一樣。