2024-12-08 107 views
放工經過見到旺角呢間餐廳就入去睇餐牌發現呢間都好多唔同菜式,有港式、日式、台式等等,難怪都有唔少客捧場🙌🏻 最近天氣凍,所以我地既晚餐就叫左羊腩煲同小食為主🥢.🥘古法羊腩煲店員先擺個爐係度,然後放上羊腩煲,一直開火滾熱唔怕凍左,羊腩煲裡面都幾足料,兩個人食都得,除左有羊腩肉、竹笙、馬蹄、冬菇同蔥外,仲會另外附送生菜同腐乳醬,將D生菜擺入羊腩煲索哂湯汁,再點一點腐乳醬,滋味十足! 羊腩肉啖啖肉有口感,其他配料都吸收哂湯汁,好入味,唔錯.🌮牛肉餅呢個有驚喜,一切開,已經有肉汁流出,好香既牛肉餡,夠juicy!.🫔芒果班㦸估唔到呢度既甜品都唔錯! 真係包住成片芒果咁,足料! 班㦸皮薄又軟糯,包住香甜既芒果肉同忌廉,簡單又美味
🥘古法羊腩煲
🌮牛肉餅