2011-10-30 208 views
每年一次跟"白飯"們的聚會, 今次選擇了在這間吃素, 口啤好像不錯的!! 因為大堆人, 所以預先訂了位, 準時入座!! 地方不大不小, 感覺都幾舒服...7個人都叫了不少東東, 談笑風生, 哈哈!!XD這個幾有咬口感, 彈彈的~~~味道也不是很咸, 有點鹵味感覺!!!清清的鮮豆苗加埋滑滑的蛋白, 感覺好清及FRESH~~~蛋白嫩嫩的, 而且還有皮蛋, 大家都很配...很好味, 很香脆~~~又不燶, 好味呀!!!三絲年糕, 有不同的菇及素肉絲, 感覺真係好像呀!! 年糕又UN UN的, 好有口感, 又係清清的一款!!!這個真的很像呀, 同平時食開的無分別, 尤其D肉碎同汁, 好有肉味!! 茄子很新鮮, 而且都幾大碟, 很野味, 好味好味!!這個又是很像的一款呀, D生炒骨好似, 口感又一樣, 菠蘿好甜, 個汁又好好味, 大家都大讚!!!個皮夠薄, 汁也夠, 而且素肉都整得幾好, 比有D上海店的小籠包還出色!!!銀絲卷~~~大大舊, 但粉做得比較厚, 但練奶好味, 哈哈!!!很滿意的一餐, 如果下次再去沙田的話, 都可以ENCORE, 不過最好訂定住, 尤其初一, 十五!!!

7個人都叫了不少東東, 談笑風生, 哈哈!!XD
素窩夫
豆苗炒蛋白
香脆腐皮
很好味, 很香脆~~~又不燶, 好味呀!!!
三絲炒年糕
魚香茄子