2019-07-13 88 views
今日我哋又嚟到尖沙咀食串燒。話說之前喺尖沙咀厚福街都食過一間串燒店叫深夜食堂。呢間鋪好似最近改咗名,但都無礙我哋嚟食串燒嘅衝動。入到鋪頭,有一種非常東瀛嘅感覺,而且仲有室外嘅地方,由於我哋嗰日落雨,所以都係留返喺室內啦。食物方面我哋叫咗兩個烏冬串燒餐。每個餐除咗一碗烏東之外,都有唔同嘅海鮮,串燒肉同菜等等。溫泉蛋烏冬。湯底偏鹹少少,味道尚算可以,烏冬麵則幼身,就算係我呢啲唔太喜歡食烏冬嘅都覺得幾好食,當然重點係隻溫泉蛋,真係非常嫩滑,入口即溶。串燒白鱔,入口非常彈牙,而且醬汁甜甜地噉樣,真係幾好食,十分推介。蒜蓉香燒虎蝦, 亦都係大大隻,蒜蓉味都夠入味。燒鮑魚嘅口感略爲煙韌,但啲配汁多令到隻鮑魚幾好食。燒扇貝我就冇食過,不過就唔算大隻。秘汁燒牛柳肉質非常腍身,亦有肉汁,值得推介。荔枝煙肉串反而有驚喜,荔枝肉汁好澎湃,煙肉薄脆,兩者加埋嘅口感好特別。雞翼就鹹鹹地又串燒嘅味道,相對係較平凡嘅菜式。火焰芝士翠肉瓜,真係可以話係我食過咁多種翠肉瓜以嚟最好食嘅,配上芝士之後味道好濃厚。串燒韭菜就真係太鹹太辣了,如果你唔係重口味人士,落單記得問下佢可唔可以少辣。飲品就叫左巨峰梳打同草莓梳打。草莓梳

溫泉蛋烏冬。

飲品就叫左巨峰梳打同草莓梳打。草莓梳打較為推薦,因為真係有草莓肉,巨峰梳打就冇提子肉桂入邊嘅。

總結,食物質素都唔錯,可以俾我過下串燒癮😜