2021-11-19
週末約咗朋友喺大角咀食飯,佢話想食西餐,咁我都冇乜考慮,就帶咗朋友嚟呢度一齊開餐😆叫咗 HOMELAND 午市套餐,朋友要 $128嘅「爆炸糖楓糖三文魚柳配薰衣草汁」,我要 $148嘅「西班牙伊比利亞豬肩肉」,午餐包「田園沙律」同「茶/咖啡/汽水/橙汁」😆「田園沙律🥗」嘅蔬菜新鮮,簡單幾好食😋。「三文魚柳🐟」嘅魚皮煎到脆脆哋,上邊仲加咗啲爆炸糖,食落感覺有趣😆;魚肉就新鮮結實😋;賣相仲好 colorful😍。「西班牙🇪🇸伊比利亞豬肩肉」豬肉味香濃,有啲咬頭😋;配菜有意大利🇮🇹青瓜,清新美味😋。最後我哋加咗個 $38嘅「是日甜品」,呢日係 Cheese Cake,又係賣相靚靚😍,兼有濃厚芝士味🧀,芝士餅底度仲有啲脆脆哋 似係碎曲奇,非常美味😋。朋友同我都叫咗熱咖啡☕️,幾香幾滑😋食得悠閒又開心嘅週末午餐😋。大家一齊加油💪,你明白嘅😆
食得悠閒又開心嘅週末午餐😋。大家一齊加油💪,你明白嘅😆