2011-12-23
果曰去到荃灣行街醒起openrice度有人讚荃灣歌德呢度d野幾好特登上去試下,誰不知一試之下可以發生甘多事情!先講我入去時約下午1點多唔使等位,但有人問我吸唔吸煙!奇怪唔係全面禁煙咩冇所謂啦最緊要d野好食!坐底約5分鐘想叫野食但係冇人理我,當時很旺嗎非也!全場得5台伙計有4個,只係佢地掛住傾計睇我唔到嗜!大蓋揮手4次終於有人見到洛單了!我叫左個什扒餐飲羅宋湯同凍檸水!先講果湯夠味有小小辣好好味(唔夠埶),個什扒好底食有雞亦,豬扒,牛扒,腸(最正係果牛扒幾大件又唔痴牙)最後坯凍檸水真特色係用soda水沖架(太甜可能洛多左糖又冇咩冰啦)!食物方面大致都ok可以再試但係講完食物就要講番環境同服務態度啦!如上文有提及過吸煙問題,我坐下不久便看見有位先生吸堙了!當時我便找上一位黑衣女部長投訢但對話過程實在令我氣憒! 我:小姐可唔可以叫果位先生唔好食煙啊女部:小姐果便係吸煙區,你坐呢便係非吸煙區應該冇影響播!(態度什囂張)我:咩香港仲有餐廳可以食煙咩!女部:唔好意思我勸旨左佢但係佢真係要食都冇辦法,我再同佢講下啦!(特然有禮貌左)如是這果位先生停左冇食,但相隔15分鐘後佢再食,今次犀利,果女部長同
先講果湯夠味有小小辣好好味(唔夠埶),
我:小姐可唔可以叫果位先生唔好食煙啊
我:咩香港仲有餐廳可以食煙咩!
如是這果位先生停左冇食,但相隔15分鐘後佢再食,今次犀利,果女部長同佢有講有笑仲一齋食埋煙添!心想再投訢巳沒用了只好埋單便走,誰知當離去時竟然聽到女部長和吸煙客的一夕有心給我聽的說話!
女部:邊可能就到甘多啦!
吸煙客:唔受得煙味咪帶個氧氣筒出街啦!
有冇甘離譜啊我本來以為經濟唔好冇生意!原來係佢地唔憂做!
具實食物出品ok品種多有宣傳並唔夠,做得再好都冇用一種甘既服務態度試問又黠會好生意呢!
希望下次再黎既時候你地會有改善啦!
gina
23/12/2011
Other Info. :
本文雖非全為食評但本人認為食物質素,環摬,服務態度都很重要,只為希望這所老牌餐廳有所改變而並非針對某人!
敬希登出