2023-07-19
響九龍灣做完運動,老細話嚟接我🥰咁就上德福搵嘢食啦!個肚咕咕聲,响二期見到一間新拉麵店😍👏對於拉麵控嘅我哋,又點會錯過呢!!叫咗招牌《濃厚泡沬雞白湯拉麵》(個名好得意~Cappucino?!🤭🤭)個湯麵鋪滿白色泡,好得意!🥰估唔到個雞湯咁濃郁🤩好有雞味🤩佢用雞叉燒,唔係一般嘅豚肉叉燒,仲有一塊慢煮雞胸(唔係我杯茶,不過老細好滿意🫣🤭)。佢麵質幼身,好彈牙,啱曬我哋!好味!👍🏻我叫咗《料理長海鮮丼》有成八款刺身🤩🤩😋十分新鮮甜美味!份量啱啱好😚😌海鮮丼仲配麵豉湯同埋前菜。飲品我叫咗《原味乳酸梳打》,老細就梗係飲可樂啦…🫣佢仲叫多三隻餃子🥟。餃子皮薄煎香,都好好味~食食下俾我見到枱面有《拉麵胡椒》😜,最衰老細唔食~我食刺身飯又唔啱配搭😮💨😅所以已經決定下次要再嚟食啦!🥰🥰😋